Pozovite za pomoć prilikom kupnje ili za informacije o proizvodima Više o pomoći
Bazenska tehnika » Početna
 

Bazeni - oprema

Bazen vam jednostavno i mi kompletno opremimo!
Imamo više od 10 godina iskustva sa opremom i održavanjem bazena svih vrsta. Više o modelima bazena, načinima gradnje te mogućnosti različite opreme, pogledajte na web stranici.

Bazenske kupole

Potpuna zaštita za vaš bazen. Pomična kupola je također i najsigurniji način za spriječavanje nesretnih događaja radi bazena, pošto je kod zatvorene kupole u potpunosti onemogućen pristup bazenu maloj djeci ili domaćim životinjama.

NJEGA BAZENSKE VODE I POTEŠKOĆE SA VODOM U BAZENU

Vodu u bazenu potrebno je osim mehaničkog čišćenja ( filterni uređaj ) također i kemijski tretirati, kontrolirati, te ručno ili automatski dodati u vodu potrebna sredstva za održavanje.

 

KOJI JE PROBLEM
ZAŠTOŠTO UČINITI
ČIME
Voda je mutnaPremalo dezinfekcijskog sredstvaNapraviti šok kloriranje T-GRANULAT 65
 
Izlučivanje kamencaPrevisoka pH vrijednostSniziti pH na vrijednost 7.1PH MINUS
 
Slaba filtracija Oprati filter i produžiti vrijeme filtracijeFLOCKFIX
dodamo u skimer
(samo pješčani fliteri)
 
Nakon dodavanja klora voda je zelena, smeđa ili crnaU vodi su otopljeni teški metali, koji nastaju prilikom oksidacije klorapH vrijednost povisiti, još jednom klorirati, dokle se ne pojave smeđe flokule,
koje preko noći pustimo te ih zatim usisamo
PH PLUS,
T-65 GRANULAT
,
VODENI USISIVAČ
Voda postaje zelena. Stijenke su masne.Pojava algi, koje su otporne na normalnu dozu kloraNapraviti šok kloriranje i nakon dva dana dodati algicidT-GRANULAT 65,
ALBA ili
ALBA SUPER
 
Pečenje očijupH vrijednost i sadržaj kloramina su previsoki, zbog premale koncentracije kloraPodesiti pH vrijednost i izvršiti šok kloriranje.
(najmanje 2.0 mg/l)
PH MINUS,
T-65 GRANULAT
 
Bazenske stijenke i rubovi imaju smeđe ili crne flekoveSmeđe alge i plijesan, koje su otporne na preniski sadržaj kloraPodesiti pH vrijednost i izvršiti šok kloriranje.
Nakon 2 ili 3 dana dodati algicid
T-GRANULAT,
ALBA ili
ALBA SUPER
 
Nakon podešavanja pH vrijednosti iz kiselog područja voda postaje zelenaU vodi imamo otopljene bakrove ionePodesiti pH vrijednost i izvršiti kloriranje.
Ako je bilo bakrovih iona u velikoj mjeri, potrebno je pregledati i uređaj za filtriranje
PH-MINUS ili
PH-PLUS,
T-65 GRANULAT