Pozovite za pomoć prilikom kupnje ili za informacije o proizvodima Više o pomoći
Bazenska tehnika » Njega bazenske vode » Sistemi za doziranje » UV dezinfekcija
 

Bazeni - oprema

Bazen vam jednostavno i mi kompletno opremimo!
Imamo više od 10 godina iskustva sa opremom i održavanjem bazena svih vrsta. Više o modelima bazena, načinima gradnje te mogućnosti različite opreme, pogledajte na web stranici.

Bazenske kupole

Potpuna zaštita za vaš bazen. Pomična kupola je također i najsigurniji način za spriječavanje nesretnih događaja radi bazena, pošto je kod zatvorene kupole u potpunosti onemogućen pristup bazenu maloj djeci ili domaćim životinjama.

UV dezinfekcija

Dezinfekcija bazenske vode sa UV lampom je dodatan sistem dezinfekcije vode u bazenu, koja uprilućuje odličnu kvalitetu vode dok je smanjenje potrošnje dezinfekcijskih sredstava.

UV svjetlost uništava sve bakterije i viruse i druge mikroorganizme u bazenskoj vodi. Rezultat je odlična kvaliteta vode, bez neprijatnih mirisa, bez nadraženih oči i sa smanjenom upotrebom klora i drugih dezinfekcijskih sredstava.
UV svjetlost u vodu ne pušta nikakve ostatke kemije i ne utječe na pH vrijednost vode. Stoga ima neutralan način za dezinfekciju vode. Upravo zato se UV dezinfekcija upotrebljava također kod vodovodnih sistema sa pitkom vodom.

Montaža naprave je jednostavna, namjesti je se na by-pas na povratne cijevi iz filtrirne naprave u bazen. Ne zahtjeva posebno održavanje osim zamjene žarulje nakon preporučenog razdoblja.  

UV dezinfekcija je odličan sistem za nadopunu uobičajenog načina dezinfekcije. UV lampa odlično dopunjuje djelovanje solinatora i centrala za doziranje tekučega klora ili pak ručne dezinfekcije sa klorovim tabletama, vrlo dobro umanjuje upotrebu dezinfekcijskih sredstava i sa tim značajno doprinosi prirodnom i prijatnom kupanju sa minimalnim količinama dezinfekcijskih sredstava u brilijantno čistoj bazenskoj vodi.  


Priprema bazena za zimski period
Gradnja bazena - Nasveti za grdnjo bazena